E-mail instellen in Office 365 Outlook

Je e-mail instellen in Office 365 Outlook is een vrij eenvoudig proces, en om je hierbij te begeleiden, bieden wij een uitgebreide handleiding met gedetailleerde stappen. Houd er rekening mee dat de exacte stappen en afbeeldingen enigszins kunnen variëren, afhankelijk van de versie van Office 365 Outlook die je gebruikt en eventuele wijzigingen die zijn aangebracht sinds 2022. Het is daarom raadzaam om bij het instellen van je e-mail rekening te houden met deze mogelijke variaties en eventuele recente wijzigingen.

Office 365 Outlook

Office 365 Outlook vormt een belangrijk onderdeel van het brede scala aan toepassingen en services binnen het uitgebreide Office 365-pakket, ontwikkeld door Microsoft. Dit krachtige e-mail- en productiviteitsplatform heeft als doel om zowel organisaties als individuen te ondersteunen bij hun dagelijkse communicatie en werkzaamheden.

Microsoft office 365 Outlook instellen

Als je een persoonlijk e-mailaccount hebt dat verbonden is met je eigen domein, dan kan het zeer handig zijn om je e-mail in het veelgebruikte Outlook-programma in te stellen. In deze uitgebreide handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je je e-mail kunt configureren in Office 365 Outlook met behulp van zowel het IMAP- als het POP-protocol. Twijfel je welk protocol je moet selecteren? Leer dan hier meer over het verschil tussen IMAP en POP3.

Stap 1: Open Outlook

Begin met het openen van Microsoft Outlook. Klik op de Windows Start-knop in de linkerbenedenhoek van je scherm, typ ”Outlook” in het zoekvak en druk op Enter.

Stap 2: Voeg een Account Toe

Ga naar het bovenste menu van Outlook en selecteer ”Bestand” en klik vervolgens op ”Account toevoegen.”

E-mail instellen in Office 365 Outlook

Stap 3: Maak Verbinding

In het scherm dat verschijnt nadat je op ”Account toevoegen” hebt geklikt, voer je jouw e-mailadres in. Klik vervolgens op ”Geavanceerde opties” en selecteer ”Ik wil mijn account handmatig instellen.

E-mail in Office 365 Outlook

Stap 4: Kies het Protocol

Klik nu op ”Verbinding maken” en selecteer in het volgende scherm ”POP” als je wilt gebruikmaken van het POP-protocol. Als je liever het IMAP-protocol gebruikt, kies dan hier voor ”IMAP.”

In het nieuwe venster dat verschijnt, vul je onze aanbevolen gegevens in. Als je in de vorige stap hebt gekozen voor IMAP, vul dan de aanbevolen gegevens in die overeenkomen met het IMAP-protocol.

Inkomende e-mail

  • Server: Voer het inkomende serveradres in. Dit is het adres van jouw domeinnaam zonder ‘www.’ zoals ‘voorbeeld.nl‘.
  • Poort: Stel de poort in op 995.
  • Vink het vakje aan voor ”Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS).”
  • Vink het vakje aan voor ”Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen.”

Uitgaande mail

  • Server: Voer het uitgaande serveradres in. Opnieuw is dit het adres van jouw domeinnaam zonder ‘www.’ zoals ‘voorbeeld.nl‘.
  • Poort: Stel de poort in op 587.
  • Versleutelingsmethode: STARTTLS
  • Vink tot slot het vakje aan voor ”Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen” en druk op volgende.

Office 365 e-mail instellen

Office 365 Outlook zal nu een SSL-waarschuwing weergeven. Accepteer deze melding door op Ja te klikken.

Stap 5: Account toegevoegd

Je e-mail is nu succesvol ingesteld in Office 365 Outlook via het POP-protocol. Klik op ”Gereed” om het installatieproces af te ronden en terug te keren naar Outlook.

Account toegevoegd office 365