E-mail instellen op iPhone of iPad

In een wereld waarin digitale communicatie de overhand heeft, zijn onze telefoons als verlengstukken van onszelf geworden. Ze houden ons op de hoogte van belangrijke e-mails, laten ons direct reageren op dringende zaken en stellen ons in staat om altijd en overal geconnecteerd te blijven. Maar hoe kan je jouw e-mail instellen op een iPhone of iPad? Het instellen van e-mail op een iPhone of iPad kan voor sommigen een uitdaging lijken, maar met de juiste begeleiding wordt het een eenvoudige taak. In deze uitgebreide gids zullen we je daarom stap voor stap begeleiden bij het proces van het instellen van je e-mailadres op een iPhone of iPad.

Mail toevoegen op iPhone / iPad

Door je e-mailaccount in te stellen op je iPhone of iPad, heb je te allen tijde toegang tot je postvakken zonder dat je via de webmail in een browser hoeft in te loggen. Je kunt een aangemaakt e-mailaccount configureren in verschillende e-mailapps op je iPhone of iPad. Hier zullen we uitleggen hoe je dit kunt doen in de standaard Apple Mail-app. Voor andere beschikbare e-mailapps, zoals Outlook of Gmail, zal dit proces grotendeels hetzelfde verlopen. Je kunt daarbij de deze gegevens en instellingen gebruiken.

Stap 1: Toegang tot Instellingen

Laten we beginnen. Ontgrendel je iPhone of iPad en zoek naar het pictogram ‘Instellingen’, herkenbaar aan het tandwiel-icoontje. Tik op dit icoontje om het instellingenmenu te openen.

Stap 2: Navigeer naar E-mailinstellingen

Eenmaal in het instellingenmenu, scroll je naar beneden totdat je de optie ‘Mail‘ ziet. Tik hierop om toegang te krijgen tot het menu voor e-mailinstellingen. In het menu voor e-mailinstellingen druk je vervolgens op ‘Accounts‘.

E-mail instellen op iPhone of iPad

Stap 3: Voeg een Nieuw E-mailaccount Toe

Het scherm toont nu alle bestaande e-mailaccounts. Aan de onderkant van deze lijst vind je de knop ‘Nieuwe account‘. Tik hierop om een nieuw e-mailaccount toe te voegen.

E-mail instellen op iPhone of iPad

Stap 4: Kies het Geschikte Type Account

In het volgende scherm wordt je gevraagd om het type account te selecteren dat je wilt toevoegen. Aangezien je e-mailadres gehost wordt door Easydesigners, kies je voor ‘Andere‘ en klik je vervolgens op ‘Voeg e-mailaccount toe‘.

E-mail instellen op iPhone of iPad

Stap 5: Vul de Accountgegevens in

Nu is het tijd om je accountgegevens in te vullen:

  • Naam: Voer je naam in het daarvoor bestemde veld in.
  • E-mail: Vul je volledige e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Geef het wachtwoord op dat bij je e-mailadres hoort.
  • Beschrijving: Voeg een omschrijvende naam toe voor dit account.

 

Mail iPhone instellen

Stap 6: Ga naar het Volgende Scherm

Tik op ‘Volgende’ om door te gaan naar het volgende scherm in het instellingsproces.

Stap 7: Selecteer het Servertype

Nu is het moment aangebroken om het type server te kiezen. Aangezien we in dit artikel gebruik maken van het POP3-protocol, selecteer je ‘POP’ bovenaan het scherm. Als je de voorkeur geeft aan het gebruik van het e-mailprotocol IMAP in plaats van POP, kun je kiezen voor IMAP. Gebruik in dat geval poort 993 voor de inkomende e-mailserver en poort 587 voor de uitgaande e-mailserver.

Stap 8: Voer de Servergegevens in

Om verbinding te maken met de server waar jouw domein is gehost, moet je de volgende inkomende serverinstellingen invullen:

Server inkomende post:

  • Hostnaam: Voer het inkomende serveradres in. Dit is het adres van jouw domeinnaam zonder ‘www.’ zoals ‘voorbeeld.nl‘.
  • Gebruikersnaam: Vul hier het e-mailadres in die je op jouw iPhone of iPad wilt installeren.
  • Wachtwoord: Voer het bijhorende wachtwoord in.

Server uitgaande post:

  • Hostnaam: Voer net als bij inkomende post het inkomende serveradres in.
  • Gebruikersnaam: Vul hier het e-mailadres in die je op jouw iPhone of iPad wilt installeren.
  • Wachtwoord: Voer nogmaals het bijhorende wachtwoord in.

 

Mail toevoegen op iPhone

Stap 9: Sla de Instellingen op

Tik op ‘Bewaar’ om de ingevoerde servergegevens op te slaan. De E-mailapp van jouw iPhone of iPad zal nu proberen verbinding te maken met de server om de instellingen te verifiëren.

Indien de melding ‘Geen verbinding via SSL‘ verschijnt met de vraag of je de account zonder SSL wilt configureren, druk je op ‘Nee‘.

Stap 11: Rond het Proces Af

Om de instellingen op te slaan en het proces te voltooien, tik je nogmaals op ‘Bewaar‘. Vanaf nu heb je succesvol je e-mailaccount ingesteld op je iPhone of iPad!