Waarom WordPress?

“Waarom gebruikt Easydesigners WordPress als content management systeem?”. Dit is een terechte vraag waar we in dit artikel meer uitleg over zullen geven.
Iedere website of internetbureau heeft een andere voorkeur, bij ons gaat het uiteindelijk erom dat het content management systeem vrij beschikbaar is, goed wordt geüpdatet, en zeker ook uitbreidbaar is.

We hebben een aantal punten op een rijtje gezet om te laten zien waarom WordPress voor Easydesigners de nummer 1 content management systeem is:

 1. Gebruiksvriendelijkheid
  De user interface is erg eenvoudig van opzet, informatie kan altijd direct worden bijgewerkt. Meer dan 75 miljoen websites draaien wereldwijd dit content management systeem. Mede door dit intensieve gebruik is de beheeromgeving optimaal ingericht voor de website beheerders.
 2. Google
  Websites die draaien op het content management systeem van WordPress worden altijd snel en uitstekend geïndexeerd door Google. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s en de technische opbouw van de WordPress code. Compact, netjes en snel. De code is optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen.
 3. Flexibel
  Het is eenvoudig om extra talen te koppelen en het is zelfs mogelijk om verschillende websites binnen één omgeving te laten draaien via een multisite installatie. Dit is ideaal om de beheerkosten laag te houden. Hiernaast kan maatwerk netjes tegen de basis code aan ontwikkeld worden waardoor toekomstige updates zonder problemen uitgevoerd kunnen worden.
 4. Testing
  Bugs en andere problemen worden razendsnel gevonden en vervolgens door de community opgelost. De gebruikers en bezoekers van WordPress moet je eigenlijk als één grote groep automatische testers zien, omdat er zoveel websites gebruik maken van WordPress betekent dit dat veel bezoekers websites met WordPress bezoeken.
 5. Toegankelijk voor iedereen
   Wordpress mag door iedereen gebruikt worden. Het wordt constant doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features die je na een update gelijk kunt gebruiken.
 6. Community
  De community is gigantisch en erg sterk in de manier waarop samengewerkt wordt. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het nog beter te maken dan dat het al is. Dit gebeurd door developers over heel de wereld die dit gratis in hun vrije tijd doen, dit alleen omdat ze net als ons van WordPress houden! Om een voorbeeld te geven: Aan de versie 3.8 hebben in het totaal meer dan 180 developers gewerkt. Dit betekent ook dat in het geval van een nieuw beveiligingslek er binnen enkelen uren een nieuwe versie beschikbaar is die het lek dicht.