Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren en combineren van onder andere content optimalisatie, linkbuilding, en het optimaliseren van de websitetechniek. Dit om het bezoek naar de website of app op relevante zoekwoorden vanuit zoekmachines te verhogen.

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat het algoritme van een zoekmachine een hogere kwaliteitsscore toekent aan je website. Een hogere kwaliteitsscore heeft tot gevolg dat de posities binnen de zoekresultaten op belangrijke zoekwoorden zullen stijgen.

Je bedrijf op de kaart

Meer naamsbekendheid, hogere conversies en meer bezoekers uit zoekmachines. Naast dat we je bedrijf letterlijk op de kaart zetten in Google Maps en de lokale zoekresultaten, maken we je profiel compleet met bedrijfsinformatie en foto’s om extra op te vallen in de zoekresultaten.

Ook zorgen we er voor dat je website met alle bijbehorende websitepagina’s door alle zoekmachines worden geïndexeerd en zullen we tevens alle sitemaps indienen. Je website wordt dan ook direct aangemeld bij Google en andere grote zoekmachines zoals Bing en Yahoo.

Zoekmachine optimalisatie

Standaard inbegrepen in het all-in-one pakket

Bij ons betekent all-in-one ook echt alles in één. Daarom hebben we het all-in-one pakket zo compleet mogelijk voor je gemaakt, maar ook gedacht aan de vindbaarheid van je nieuwe website. Bij de afronding is je website dan ook al SEO ready en goed vindbaar voor iedereen die op zoek is naar jouw bedrijf of dienst.

  • Wij doen onderzoek naar de zoektermen waarop je gevonden wilt worden en bespreken dit

  • We herschrijven je teksten of delen deze opnieuw in

  • We gebruiken de juiste koppen in de teksten

  • Alle afbeeldingen worden voorzien van alt tags

  • Aanmelden bij Google Maps

  • Aanmelden bij Google Mijn Bedrijf

  • Aanmelden bij Google Search Console

Alle functies

Zoektermen

Wanneer je gevonden wilt worden op populaire (algemenere) zoektermen is er meer nodig dan een goede website en websitetechniek. Zoekmachines zoals Google vergelijken jouw website met die van je (duizenden) concurrenten wanneer er gezocht wordt op een populaire zoekterm. Populaire zoektermen zijn bijvoorbeeld: “advocaat Rotterdam“, “relatiebureau Den Haag“, “Administratiekantoor Friesland“. Zodra zo’n populair trefwoord wordt gebruikt in een zoekopdracht gaat Google’s algoritme aan het rekenen en zoeken in zijn index. Google’s doel is namelijk om het beste en relevantste resultaat voor jouw zoekopdracht weer te geven.

Optimaliseer zelf

In ons beheersysteem vindt je onderaan elke pagina, bericht of categorie het handige SEO hulpsysteem. Het hulpsysteem helpt je om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Zo beoordeelt het hulpsysteem een fors aantal factoren van je webpagina en laat gelijk weten of jouw content in orde is. Ook geeft het hulpmiddel gelijk aan hoe en wat je kunt verbeteren aan jouw content.

Naast dat je jouw content kan optimaliseren geeft het SEO hulpsysteem een voorbeeld van hoe je pagina, bericht of categorie er in de zoekresultaten uit zal zien. Op deze manier kun je zelf aanpassingen maken en je website zo aantrekkelijk maken als dat je zelf wilt.

Zoekmachine optimalisatie

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze diensten, neem contact op of ontvang een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen
Alle diensten